Portvinspakke

760 kr. inkl. moms

Prisen er inkl. håndtering og levering i Danmark.
Betaling sker pr. efterkrav i form af en faktura sendt til modtagers e-mail eller via Visa eller MasterCard.

Category:

Description

En perfekt lille smagskasse indeholdende tre forskellige portvinsstilarter. En Late Bottled Vintage (LBV) Port, en 20 års Tawny Port og en Colheita 2005 Port alle tre flasker i 75 cl.

Caves Messias blev grundlagt af Hr. Messias Baptista i 1926 og har dermed næsten 100 år bag sig.

Vi starter med deres Late Bottled Vintage eller blot LBV. LBV er en portvin fra én årgang i dette tilfælde 2016. I modsætning til en Vintage Port, så har denne Messias LBV 2016 ligget på store egetræsfade i  knap 5 år inden tapningen i 2021, deraf navnet Late Bottled.

Intens rubinrød farve med en kompleks duft af skovbær med noter af krydderier. I munden har den en god friskhed med unge tanniner. Lang og elegant eftersmag. Den går perfekt til risalamande, ost eller sågar oksekøb.

Dernæst har vi en 20 års Tawny. Tawny betyder læderfarvet og er en portvinstype, som ofte bruges til desserter især chokoladekage, nødde- og karameldesserter. Portvinen har en mørk gyldenbrun farve. Aromaer af tørrede frugter og et strejf af krydderier. I munden er det en velbalanceret vin, med friskhed og struktur. Lang vedvarende eftersmag.

Vi slutter med en Colheita, som betyder vintage/årgang (høstår på portugisisk). Colheita er en Tawny portvin, men fra ét bestemt år. Messias Colheita 2005 har lageret på fad i ca. 14 år inden tapning i 2019.

En rød-brun farve, aromaer af tørrede frugter, især nødder, med et strejf af krydderier, og begynder at vise en meget elegant bouquet af dufte. I munden er den sød og forfriskende med tilstedeværende tanniner. Lang og vedvarende eftersmag.

Portvin bør som hovedregel nydes ved 10-14º C. Efter de er åbnet kan de holde deres friskhed i flere uger, hvis de opbevares køligt, Colheita’en dog op til flere måneder.

Hvad er du til? Hvad er dine gæster til? Julen står for døren og med denne pakke, har du både til hygge, risalamanden eller hvis det skal være lidt ekstra fint 🙂

God fornøjelse
Team House of Wine